Welcome Guest ( Autentificare | Înregistrare )

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Semnele sarcinii
MesajScris: 27 Iun 2009, 16:16 

Neconectat
Una sau mai multe dintre urmatoarele modificari pot sa semnaleze prezenta sarcinii. S-ar putea sa nu identificati nici una dintre ele la inceput, dar instinctul va va spune ca sunteti gravide deoarece "va simtiti" altfel.
Lipsa menstruatiei - dar, daca ciclurile menstruale sunt de obocei neregulate - sau daca sunteti anxioasa, tracasata sau bolnava, aceasta nu reprezinta un semn sigur. De asemenea, e posibil ca, dupa ce ramaneti insarcinata, sa aveti usoare singerari in preajma datei la care asteptati in mod normal menstruatia.
Marirea sanilor care devin sensibili - uneori apare o usoara senzatie de mancarime la nivelul lor.
Un gust metalic - ciudat - in gura.
Oboseala - nu doar seara - dar mai ales in timpul zilei.
Slabiciune fizica si ameteli .
Cresterea scurgerilor vaginale .
Greata si uneori varsaturi - aceastea pot aparea oricind in timpul zilei.
Repulsie fata de unele mirosuri sau mancaruri (printre altele si repulsie mare la fumul de tigare, alcool.
O pofta si lacomie neobisnuita pentru mancaruri deosebite.
Modificari pe plan afectiv datorita modificarilor hormonale.
Nevoia de a urina des.

Toate semnele prezentate mai sus sunt departe de certitudine! Ce mai una alta nu mai suntem pe vremea bunicii!

Subiectul mesajului: Re: Semnele sarcinii
MesajScris: 23 Dec 2009, 13:40 

Neconectat
chia daca a fost o perioada grea din cauza greturilor, vomei si durerilor de cap, totusi a fost o perioada placuta stiind ca cineva se formeaza la tine in burtica un mic sufletel, o particica din tine :D

MesajScris: 05 Iul 2010, 23:03 

Neconectat
Primele 3 luni de sarcina au fost pentru mine la fel, cu mici schimbari fizice si mari schimbari psihoemotionale. Aveam greturi, mincam ca sa nu vomit. In bucatarie nu puteam sa intru, nemaivorbind sa deschid frigiderul, of, mirosurile, ele imi dadeau batai de cap, nu le suportam. :shock: Dar formarea, dezvoltarea si cresterea copilului in corpul mamei e un fenomen extraordinar. Sarcina e un dar pe care doar noua, femeilor, Dumnezeu ni l-a dat. Aceasta e o altfel de etapa a vietii, e o altfel de bucurie si realizezi ca viata abia incepe, si ca nimic nu e mai important decit faptul ca vei aduce pe lume un copilas, o bucatica rupta din tine, care de pe acum e deja o personalitate in sine. :)

MesajScris: 06 Iul 2010, 16:16 

Neconectat
Offff cand imi aduc aminte de acele mirosuri, parca totul mirosea a benzina. Frigiderul eu nu-l deschideam, il rugam pe sot sa-mi aduca ceva, sau imi inchideam nasul. In masina mergeam iarna cu fereastra deschisa ca imi era greata de miros, il rugam pe sot sa opreasca, vomitam putin si mergeam mai departe . Nu am avut vomitari mari, doar imi era greata si uneori vomitam. Mancam doar rosii castraveti, rodii, poama, salam fiert, si paine, bomboane menta.

Dar oricum imi aduc aminte cu placere de acele clipe, tare mi-e dor de burtica. Imi pare ca cu al 2 lea copil nu va fi aceeasi senzatie. Asa eram mandra de burtica mea, desi cand ma uitam uneori in oglinda ma speriam vazand cum ma transform intr-un elefantel sau ratusca :)))

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]